Un pompier are nevoie de ajutor!

Vineri, 28 August 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Un pompier are nevoie de ajutor | imaginea 1 „Mihaela, baieții ăia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei!”

Vă mai amintiți aceste cuvinte? Sunt ale lui Cornel Uță, scafandru la ISUBIF, care a devenit erou în Bulgaria, în luna august a anului 2019, după ce a salvat două persoane de la înec. Pentru curajul lui, Uță a fost recompensat de ministrul Afacerilor Interne cu Emblema de Onoare a MAI și a primit distincția de Salvatorul de Onoare al Anului 2019.

Însă în spatele acestei acțiuni au stat mult mai multe fapte bune ale omului și pompierului Cornel, cele mai multe dintre ele nespuse.

Tot in 2019, la aflarea veștii că soția unui coleg se află în suferință, iar costurile pentru îngrijirea acesteia depășesc posibilitățile lor, le-a donat imediat o sumă importantă de bani, pe care o primise drept recompensă de la Asociația Pompierii București, pentru faptele sale, care erau deja de notorietate.

Însă și Cornel este tot un om, care devine vulnerabil atunci când necazul lovește persoana dragă, care îți dă puterea să faci toate aceste lucruri bune. În acest moment are nevoie de ajutor. O spun colegii lui, nu el.

Mihaela, persoana alături de care a trăit cele mai mari bucurii în ultimii 6 ani, cea care trebuia să îi fie deja soție, dacă pandemia nu le încurca planurile, se află într-o situație foarte dificilă și a fost supusă unor intervenții chirurgicale complexe, greu asumate până și de medici.

Dar lupta continuă, iar colegii îi sunt alături, pentru a acoperi o parte importantă din costurile operației care va urma. Se poate dona în contul RO 25 RZBR 0000 0600 1270 6652. Acești oameni minunați mai au multe lucruri bune de realizat în această viață. Împreună!

Un pompier are nevoie de ajutor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.