Exerciții de intervenție în situații de urgență

Sâmbătă, 30 Martie 2013Vrancea

Exercitii de interventie in situatii de urgenta | imaginea 1 Joi, 28 martie a.c., cu începere de la ora 10.30, Detaşamentul de Pompieri Focşani a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la S.C. PANDORA PROD S.R.L. Focşani. Tema acestui exerciţiu a fost „Stingerea incendiilor la obiective din industria uşoară” şi a inclus patru situaţii tactice.

Astfel, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică se produce un incendiu în una din halele de producţie, cu posibilităţi de propagare la depozitul cu stelaje cu ţesătură, iar o persoană este blocată în atelierul mecanic. Celelalte două situaţii tactice au presupus izbucnirea unui incendiu la magazia de materii prime cu posibilităţi de propagare la sala de croit, iar o persoană a fost surprinsă de incendiu în interior. În urma solicitării primite prin intermediul numărului pentru apel unic de urgenţă 112 s-au deplasat la faţa locului 5 autospeciale, astfel: 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă S.M.U.R.D.

Personalul din cadrul obiectivului cu atribuţiuni pe linia de situaţii de urgenţă a luat primele măsurări pentru evacuarea persoanelor din spaţiul incendiat, localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică a spaţiilor afectate de incendiu şi evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată.

Exercitii de interventie in situatii de urgenta | imaginea 2 Forţele specializate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiilor produse, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru salvarea persoanelor blocate, surprinse de incendiu. Pentru identificarea acestora, la intervenţie a participat şi câinele special antrenat în acest scop. Echipajul S.M.U.R.D. a preluat victimele şi le-a acordat primul ajutor calificat.

În urma evaluării exerciţiului s-a constat că atât echipele de intervenţie cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Astfel de exerciţii se desfăşoară periodic pentru verificarea modului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi dotarea cu mijloace de intervenţie a personalului din obiectiv cât şi pentru antrenarea forţelor specializate din cadrul structurilor de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

În această perioadă, toate subunităţile de pompieri de la nivelul judeţului au desfăşurat exerciţii cu forţe şi mijloace în teren. Astfel, două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra au participat la un exerciţiu similar care s-a desfăşurat la Mănăstirea Lepşa din comuna Tulnici, Secţia de Pompieri Adjud a executat un exerciţiu de stingere a unui incendiu în localitatea Orbeni, judeţul Bacău, iar Staţia de Pompieri Panciu a desfăşurat un exerciţiu la Primăria Moviliţa.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.