Exercițiu tactic: Casa de Cultură a Sindicatelor, în flăcări

Sâmbătă, 30 Martie 2013Olt

Exercitiu tactic  Casa de Cultura a Sindicatelor  in flacari | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a fost anunțat joi, 28 martie a.c., la ora 12.05, prin intermediul Sistemului Național pentru Apeluri de Urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Slatina. Incendiul s-a produs pe timpul unui spectacol, în zona scenei, focul propagându-se la cortina de pânză a acesteia.

La locul intervenției s-au deplasat pompierii Detașamentului Slatina cu două autospeciale pentru lucru cu apă și spumă, o autoscară mecanică, un echipaj de prim ajutor calificat și echipa de căutare-salvare. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul auxiliar al Casei de Cultură a încercat să acționeze pentru localizarea incendiului, dar intervenția a fost îngreunată de fumul dens degajat și focul s-a extins la primul rând de scaune.

Spectatorii prezenți în sală au fost evacuați, din cauza aglomerației câțiva urcând la etaj. Doi dintre spectatorii evacuați au fost intoxicați cu fum, fiind preluați de personalul paramedical. În momentul sosirii forțelor la locul intervenției, incendiul se manifesta la nivelul scenei și primelor rânduri de scaune, fiind pusă în funcțiune instalația de stingere fixă, cu drencere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a produce pagube materiale importante. Cele două persoane intoxicate cu fum au fost transportate la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina.

Din fericire, acesta este scenariul de desfășurare al exercițiului cu forțe în teren la Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina, care se va desfășura astăzi, începând cu ora 12.00, la obiectivul situat pe strada Independenței. Obiectivele generale ale acestui exercițiu sunt: creșterea capacitării operaționale, verificarea timpilor operativi de intervenție, verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare pentru tehnica de luptă, identificarea surselor de alimentare cu apă și verificarea posibilității alimentării pe timpul intervenției.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.