Incendiu simulat la o instalație GPL

Sâmbătă, 30 Martie 2013Gorj

Incendiu simulat la o instalatie GPL | imaginea 1 Pompierii militari ai ISU Gorj au desfășurat un exercițiu tactic presupunând izbucnirea unui incendiu la instalația GPL a Instalației de Deetanizare și GPL Turburea. Atât forțele mobilizate de ISU Gorj cât și cele alea SPSU al societății vizate s-au descurcat optim în cadrul aplicației.

Miercuri, 27 martie a.c., începând cu ora 11.00, la Instalaţia de Deetanizare şi G.P.L. Turburea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj a desfăşurat exerciţiul cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj şi a S.P.S.U. al Instalaţiei de Deetanizare şi G.P.L. Turburea, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la instalaţia de G.P.L.”.

Scopul şi obiectivele acestui exerciţiu:

  • este reprezentat de eficientizarea managemetului unitar al intervenţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj şi a S.P.S.U. al Instalaţiei de Deetanizare şi G.P.L. Turburea pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la instalaţia de G.P.L.

Incendiu simulat la o instalatie GPL | imaginea 2

Obiectivele exercițiului:

  • verificarea timpilor operativi de intervenţie ai forţelor I.S.U. Gorj;
  • actualizarea şi perfecţionarea concepţiei de intervenţie în funcţie de modificările intervenite în obiectiv;
  • organizarea, în teren, a cooperării cu instituţiile care asigură funcţiile de sprijin în situaţii de urgenţă specifice situaţiei create;
  • cunoaşterea de către participanţi a procesului tehnologic, caracteristicilor constructive, riscurilor existente în obiectiv precum şi a particularităţilor căilor de alimentare cu apă din obiectiv;
  • cunoaşterea principiilor tactice de acţiune pentru localizarea şi stingerea unor incendii la astfel de obiective;
  • însuşirea corectă a poziţiilor şi procedeelor practice de lucru cu ţevile pentru limitarea sau înlăturarea factorilor ce determină arderea;
  • verificarea cunoaşterii şi aplicării normelor de securitate şi sănătate în muncă;
  • asigurarea legăturilor radio şi fir, antrenarea personalului în folosirea acestora şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicaţii pentru forţele proprii şi cele cu care se cooperează.

La exerciţiu au participat ca invitaţi, pe lângă ofiţerii cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea intervenţiei din cadrul I.S.U. Gorj şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj - Ciprian Florescu şi Inspectorul Guvernamental - Constantin Dumitrescu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.