Simulare de incendiu la un depozit de mărfuri

Sâmbătă, 30 Martie 2013Bihor

Simulare de incendiu la un depozit de marfuri | imaginea 1 Pompierii militari orădeni au desfășurat un exercițiu tactic simulând producerea unui incendiu la un depozit de mărfuri de mari dimensiuni, situat în municipiul de pe Crișul Repede. În acest context, în timp record, au fost mobilizate în obiectiv un număr impresionant de forțe din partea unităților de pompieri orădene.

Miercuri, 20 martie a.c., începând cu ora 10.00, Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţã “Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat un exerciţiu tactic în municipiu, pe strada Dâmboviţei. Activitatea a constat în simularea intervenţiei în cazul producerii unui incendiu la un depozit de mărfuri, de mari dimensiuni,  

În acest context, la adresa indicată au fost mobilizate trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime, o autosanitară şi un efectiv de 20 de pompieri militari din cadrul Detasamentului 1 Oradea şi Gărzii 1 Mai, forţe şi mijloace sosite la locul intervenţiei în 9 minute de la anunţarea incendiului prin sistemul unic de urgenţă 112.

După evaluarea situaţiei, comandantul operaţiunii a dispus adoptarea unui dispozitiv circular de intervenţie, fiind stabilite şi două echipe de căutare – salvare a eventualelor victime ale incendiului.

Pompierii militari au evacuat din interiorul depozitului inundat cu fum, o persoană aflată în stare de inconştienţă, intoxicată cu monoxid de carbon, acţionând simultan pentru localizarea focarelor şi protecţia clădirilor aflate în imediata proximitate. Victima, un angajat al societăţii comerciale ce nu a reuşit să iasă la timp din clădirea afectată de incendiu, a fost predată echipajului de prim ajutor calificat.

Simulare de incendiu la un depozit de marfuri | imaginea 2 Exerciţiul desfăşurat în cursul acestei zile a urmărit verificarea: concepţiei de acţiune, a viabilităţii documentelor operative; pregătirii psihologice a efectivelor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţia creată, conform temei tactice; sistemului de comunicaţii; modului de funcţionare a mijloacelor de intervenţie; stării căilor de acces precum şi a funcţionalităţii instalaţiilor de alimentare cu apă.

S-au constatat astfel urmatoarele aspecte importante:

- Forţele participante şi-au cunoscut atribuţiile, iar mijloacele au funcţionat la parametrii normali; - Timpul de răspuns pentru o astfel de situaţie e corespunzător în raport cu distanţa parcursă şi traficul rutier de la ora respectivă.

Concluzia generală, desprinsă în urma evaluării calitative a exerciţiului tactic desfăşurat în cursul acestei zile, a relevat faptul că situațiile de urgenţă ce se pot produce la astfel de obiective sunt gestionate la parametrii optimi de forţele de intervenţie ale inspectoratului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.