Exercițiu la Sala Transilvania

Duminică, 30 Iunie 2013Sibiu

Exercitiu la Sala Transilvania | imaginea 1 Joi, 27 iunie a.c., Detaşamentul de Pompieri Sibiu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu, a desfăşurat un exerciţiu de intervenţie, cu forţe şi mijloace, la Sala Transilvania din municipiul Sibiu.

La ora 10:12, a fost sunată alarma de anunţare a pompierilor, aceştia prezentându-se în 5 minute la faţa locului, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru decontaminare CBRN.

Acest exerciţiu prezintă o importanţă deosebită, întrucât oferă personalului de intervenţie o bună cunoaştere a obiectivului, pentru recunoaşterea căilor de intervenţie şi evacuare, precum şi pentru identificarea locurilor posibilelor victime, într-o situaţie reală.

Evaluarea pregătirii forţelor de intervenţie, în scopul perfecţionării şi dezvoltării programelor de pregătire, reprezintă alte obiective importante ale exerciţiului de astazi, în cadrul căruia au fost desemnate persoane de la sediul inspectoratului, pentru evaluarea personalului din interventie.

În urmatoarele zile, va fi facută o analiză a intervenţiei, unde se vor citi şi analiza observaţiile evaluatorilor, pe baza cărora se vor plia viitoarele programe de pregătire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.