Exercițiu amplu pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu produs la fondul forestier în Masivul Godeanu

Sâmbătă, 20 Iulie 2013Hunedoara

Exercitiu amplu pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de un incendiu produs la fondul forestier in Masivul Godeanu | imaginea 1 În data de 19 iulie 2013, în zona localitătăţii Grădişte, a avut loc exerciţiul amplu de conducere cu forţe şi mijloace în teren, în vederea antrenării componentelor Sistemului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un incendiu produs la fondul forestier în masivul Godeanu.

Scenariul exerciţiului constă în izbucnirea unui incendiu în fondul forestier, aparţinând Ocolului Silvic Grădişte, ardere care se extinde la aproximativ 2 ha, fiind favorizată de vântul puternic.

În premieră, pentru exerciţiile organizate în judeţul Hunedoara, s-a realizat recunoaşterea aeriană prin intermediul unui avion tip AN 2, de la Aeroclubul Săuleşti, un instrument excelent pentru determinarea amplorii şi caracteristicilor unui incendiu real.

Exercitiu amplu pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de un incendiu produs la fondul forestier in Masivul Godeanu | imaginea 2 Exerciţiul amplu de cooperare a presupus participarea unui număr de aproximativ 50 de lucrători ai celor 6 agenţii şi instituţii implicate în gestionarea incendiilor izbucnite la fondul forestier, mai exact Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Silvică, Aeroclubul Teritorial Deva – Săuleşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Orăştioara de Sus.

Exerciţiul a urmărit atât antrenarea personalului de intervenţie din toate structurile implicate şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operaţiunilor şi a procedurii de intervenţie pentru stingerea incendiilor la fondul forestier, precum şi susţinerea unor acţiuni de lungă durată în zone greu accesibile cât şi evaluarea eficienţei comunicării între toate instituţiile şi forţele de intervenţie implicate.

Perfecţionarea cooperării între subunităţile I.S.U. Hunedoara şi celelalte agenţii cu atribuţii în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă şi asigurarea logistică a intervenţiei au fost alte două obiective ale exerciţiului de conducere a intervenţiei la incendii de fond forestier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.