Exerciţiu privind gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice Capitalei

Miercuri, 11 Decembrie 2013București

Exercitiu privind gestionarea situatiilor de urgenta specifice Capitalei | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti a desfăşurat, marți, 10 decembrie a.c., un antrenament în teren, care a urmărit verificarea efectivelor proprii şi punerea în aplicare a planurilor de intervenţie în diferite situaţii de urgenţă.

Exerciţiul a constat în organizarea de ateliere de lucru în care au fost simulate succesiv, în condiţii reale, mai multe tipuri de situaţii de urgenţă complexe.

Astfel: incendiu care s-a manifestat la obiective cu diferite destinaţii; accident rutier cu persoane surprinse în interiorul autoturismelor; clădire prăbuşită; evacuarea persoanelor de la etajele superioare ale unei clădiri cu ajutorul unei autoscări, precum şi căutarea-salvarea victimelor surprinse sub dărâmături. În procesul de pregătire al ISU MB, pentru gestionarea acestor situaţii de urgenţă s-a colaborat şi cu alte instituţii şi agenţii publice.

Scopul acestui exerciţiu a vizat atât micşorarea timpului de răspuns în situaţii de urgenţă, cât şi asigurarea unor intervenţii eficiente, în cazul producerii unui eveniment complex pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Aceste măsuri de gestionare a situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea mai multor tipuri de riscuri specifice Municipiului Bucureşti reprezintă încă un pas în pregătirea forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă de la nivelul Capitalei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.