Simulare de cutremur la școală

Duminică, 23 Februarie 2014Vaslui

Simulare de cutremur la scoala | imaginea 1 Detaşamentul de pompieri Bârlad din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Podul Înalt al judeţului Vaslui a organizat joi, 20 februarie a.c., între orele 09.00 – 10.00, la Şcoala nr. 3 din municipiul Bârlad, un exerciţiu specific de intervenţie în cazul unui cutremur, cu forţe şi mijloace în teren.

Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi s-a desfăşurat sub coordonarea comandantului de detaşament, lt. col. Lăcătuşu Cristian. Exercițiul a simulat intervenţia în cazul unui cutremur, urmat de un incendiu. S-a exersat salvarea şi evacuarea elevilor din spaţiile afectate de flăcări. Pe timpul desfăşurării exerciţiului au fost urmărite atât modul în care se respectă şi se aplică prevederile planurilor de protecţie existente la nivelul şcolii, cât şi nivelul de pregătire a forţelor participante. În urma acestei simulări, s-a constatat că forțele participante pot gestiona o situație de urgență apărută ca urmare a unui cutremur.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.