Explozie la o cisternă încărcată cu GPL

Duminică, 29 Iunie 2014Arad

Explozie la o cisterna incarcata cu GPL | imaginea 1 Joi, 26 iunie a.c., în localitatea Vladimirescu s-a desfăşurat exerciţiul de testare al Planului de Urgenţă Externă la S.C. Rompetrol GAS S.R.L. La acest exerciţiu forţe ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu, SVSU Vladimirescu, activitatea fiind coordonată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad.

SC ROMPETROL GAS SRL, se încadrează ca operator sursă de risc major SEVESO, în conformitate cu HG 804/2007. Testarea planului de urgenţă externă, presupune antrenarea capabilităţilor de intervenţie, ale forţelor şi mijloacelor proprii ale operatorului economic cât şi forţele şi mijloacele structurilor profesioniste, în cazul unui incident major pe platforma operatorului economic.

Explozie la o cisterna incarcata cu GPL | imaginea 2 Exerciţiul a simulat explozia unei cisterne încărcate cu GPL, explozie ce s-a produs în interiorul firmei în momentul descărcării. La exerciţiu au participat forţele proprii ale operatorului economic care au folosit la intervenţie instalaţiile speciale ale firmei, Detaşamentul Arad cu 1 ofiţer şi 10 subofiţeri, 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială C.B.R.N., 1 autospecială SMURD, I.J.J Arad cu 1 ofiţer, 5 subofiţeri, 1 autospecială, I.J.P Arad, 1 ofiţer, 3 agenţi şi 1 autospecială.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.