Incendiu la un centru comercial

Duminică, 22 Iunie 2014Mehedinți

Incendiu la un centru comercial | imaginea 1 Joi, 19 iunie a.c., în intervalul orar 09.30-10.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la galeria comercială şi hypermarketul unui centru comercial din municipiul Dr.Tr.Severin, zona Aluniş.

Conform scenariului, la ora 09.27, personalul din cadrul hypermarketului a constatat că în standul de brutărie şi cofetărie a izbucnit un incendiu, fapt pentru care a apelat numărul de urgenţă 112 şi a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi. Până la sosirea pompierilor profesionişti, pentru a localiza incendiul, membrii echipei de primă intervenţie din cadrul serviciului privat al operatorului economic au acţionat cu stingătoare cu praf şi CO2 şi cu o linie de furtun de la hidranţii interiori din imediata apropiere. Totodată, aceştia au declanşat procedura de evacuare a clienţilor din spaţiile de vânzare, sub directa îndrumare a responsabililor obiectivului.

În urma apelului de urgenţă s-au deplasat în obiectiv 40 de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” (o ambulanţă SMURD, o autospecială de descarcerare, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala cu praf şi azot şi alte trei autospeciale de intervenţie), două echipaje de jandarmi, două echipaje de poliţie şi o ambulanţă din cadrul  SAJ. La sosirea pompierilor s-a constatat că incendiul produs s-a extins la întregul stand al brutăriei şi cofetăriei precum şi la rafturile spaţiului de

Incendiu la un centru comercial | imaginea 2 Echipele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, salvarea persoanelor rămase blocate în spaţiul comercial, acordarea asistenţei medicale de urgenţă unui număr de 11 persoane, izolarea zonei şi asigurarea liniştii publice, precum şi fluidizarea traficului din parcarea complexului comercial. La sfârşitul exerciţiului, primul adjunct al inspectorului şef, d-l lt. colonel Dragomir Florentin a mulţumit tuturor celor care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a acestei simulări. Exerciţiul desfăşurat şi-a atins scopurile propuse.

Forţele participante s-au antrenat în vederea organizării şi desfăşurării evacuării populaţiei aflate în incinta obiectivului şi imediata vecinătate. Totodată, prin acest exerciţiu a fost verificată viabilitatea Planului de intervenţie al obiectivului, stabilindu-se o concepţie de acţiune unitară. Exerciţiul face parte din Programul anual de pregătire şi este primul desfăşurat la acest obiectiv, având ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.