Pompierii alături de copiii din Rafaila

Duminică, 22 Iunie 2014Vaslui

Pompierii alaturi de copiii din Rafaila | imaginea 1 Astăzi, 19 iunie 2014, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au desfăşurat o activitate de informare preventivă împreună cu reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale Word Vision. La activitatea de informare au participat peste 200 de elevi, cadrele didactice, reprezentanţii autorităţii publice locale precum şi reprezentanţii organizaţiei Word Vision. Activitatea s-a desfăşurat în trei etape:

Ȋn prima parte a instruirii a fost organizat şi desfăşurat un exerciţiu ȋn caz de cutremur, urmat de un incendiu la şcoala Rafaila. Copiii au ȋnvăţat modul de comportare ȋn caz de cutremur şi au asistat la stingerea unui incendiu de către pompierii militari. La sala de sport a şcolii s-a desfăşurat partea a doua a instruirii, ȋn care copiilor le-au fost prezentate modalităţile prin care pot contribui la evitarea declanşarii anumitelor tipuri de riscuri existente la nivelul judeţului precum şi modul în care se pot proteja în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

La finalul prezentării copiii au vizionat filme educative, au avut ocazia să se pozeze alături de personajul de desen animat „Pompierul Sam” şi au savurat dulciurile şi sucurile asigurate de către organizaţia Word Vision.

Pompierii alaturi de copiii din Rafaila | imaginea 2 Ȋn ultima parte a activităţii de instruire copiii au avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea şi viaţa pompierilor militari, acţiunea constând în prezentarea tehnicii de intervenţie şi a accesoriilor din dotare. La început mai sfioşi, copiii s-au mulţumit să asculte sfaturile pompierilor, în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, ulterior au prins curaj şi au trecut la mânuirea accesoriilor din dotarea autospecialei.

Toate informaţiile au fost prezentate copiilor cu vârstre cuprinse între 7 – 14 ani, dat fiind faptul că aceştia pot constitui vectori de diseminare a informaţiei în rândul familiilor: părinţi, bunici, fraţi. De asemenea pentru faptul că odată educaţi şi informaţi de la vârstre fragede, există garanţia că vor avea pe viitor un comportament preventiv şi vor ştii să se comporte în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă. Având în vedere că se apropie vacanţa de vară, pompierii militari, alături de reprezentanţii organizaţiei Word Vision urează copiilor „ Vacanţă Plăcută ”, şi să aplice tot ce au ȋnvăţat astăzi de la pompieri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.