Exerciţiu tactic la un hotel din municipiul Vaslui

Duminică, 20 Iulie 2014Vaslui

Exercitiu tactic la un hotel din municipiul Vaslui | imaginea 1 Joi, 10 iulie a.c., începând cu ora 13.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” Vaslui a efectuat un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, cu tema: Intervenţia forţelor specializate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui incendiu la Hotelul „Europa”, din municipiul Vaslui.

Potrivit situaţiei tactice generale, în data de 10.07.2014, în hotel sunt cazate un număr de zece persoane, iar la lucru se află şapte angajaţi şi douăsprezece muncitori, ȋn domeniul construcţiilor, care efectuează lucrări de reparaţii la tencuiala clădirii. Pentru efectuarea acestor lucrări sunt aduse şi depozitate la etajele II şi III ale hotelului ȋnsemnate cantităţi de material lemnos şi produse textile.

Ȋn timpul pauzei de lucru, muncitorii nu dezracordează de la reţeaua de alimentare cu energie electrică maşinile folosite ȋn procesul de lucru, iar din cauza unui scurtcircuit, la etajul al II-lea izbucneşte un incendiu cu propagare rapidă către camerele ȋnvecinate. Se instalează panica ȋn rândul persoanelor cazate şi muncitorilor, ȋn urma careia două persoane au fost rănite, iar alte trei persoane au fost blocate ȋn ȋncăperile inundate cu fum.

Exercitiu tactic la un hotel din municipiul Vaslui | imaginea 2 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” este alarmat de către personalul de pe locul de muncă, ȋn jurul orei 13.00. Ajunşi la locul intervenţiei pompierii evaluează rapid situaţia şi intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la etajul al II-lea, pentru deblocarea căii de acces ȋn hotel precum şi pentru căutarea, deblocarea şi evacuarea persoanelor rămase blocate.

Pentru gestionarea situaţiilor tactice, au fost direcţionate următoarele mijloace tehnice din cadrul Detaşamentului Vaslui: trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Ȋn acelaşi timp cu evenimentul de la hotel, dispeceratul inspectoratului este anunţat despre producere unui incendiu la o locuinţă de pe strada Vasile Lupu din municipiul Vaslui.

La locul evenimentului se direcţionează o autospecială cu un echipaj de stingere, care se organizează ȋn două echipe, acţionând pentru stingerea incendiul izbucnit şi pentru protecţia zonelor ȋnvecinate. Scopul exerciţiului a fost atins prin verificarea capacităţii de acţiune în cazul producerii unui astfel de eveniment şi care presupune o desfăşurare amplă de forţe şi mijloace.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.