Incendiu la Sala Polivalentă din municipiul Vaslui

Luni, 18 August 2014Vaslui

Incendiu la Sala Polivalenta din municipiul Vaslui | imaginea 1 Miercuri, 14 august a.c., începând cu ora 21.40, s-a desfăşurat un exerciţiu tactic de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, având tema „Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a forţelor specializate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui incendiu izbucnit la deminolul Sălii Sporturilor din municipiul Vaslui.”

Potrivit scenariului exerciţiului, „dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă este anunţat despre producerea unui incendiu la demisolul Sălii Polivalente, într-unul dintre spaţiile deţinute de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, spaţiu situat sub tribune.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă restrânsă, de aproximativ douăzeci de metri pătraţi, dar fumul degajat pătrunde în interiorul sălii prin aerisirile de sub tribune, ceea ce duce la instalarea panicii printre cei aproximativ 800 de spectatori prezenţi la un meci de handbal organizat în cadrul Diviziei Naţionale”.

Incendiu la Sala Polivalenta din municipiul Vaslui | imaginea 2 Pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei, la locul exerciţiului au fost concentrate forţele structurilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă precum Poliţia Locală Vaslui.

La locul intervenției s-au deplasat pompierii Detașamentului Vaslui cu următoarele forţe şi mijloace: trei ofiţeri şi douăzeci de subofiţeri cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de muncă acţionează concomitent pentru localizarea incendiului cu mijloacele iniţiale de stingere şi deschiderea uşilor de evacuare. Ajunşi la locul intervenţiei pompierii militari, se organizează în trei echipe de intervenţie, acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deblocarea căilor de acces precum şi pentru căutarea şi evacuarea persoanelor aflate în imposibilitatea de autoevacuare.

Exerciţiul a avut ca obiectiv principal verificarea modului de organizare a cooperării între forţelor de intervenţie, ale instituţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea gestionării unei astfel de situaţie de urgenţă şi a fost coordonat de către preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului. Scopul exerciţiului a fost atins prin verificarea capacităţii de acţiune în cazul producerii unui astfel de eveniment şi care presupune o desfăşurare amplă de forţe şi mijloace.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.