Antrenament cu bărcile de salvare

Duminică, 28 Septembrie 2014Teleorman

Antrenament cu barcile de salvare | imaginea 1 Joi, 25 septembrie 2014, pe râul Vedea, în municipiul Alexandria, s-a desfășurat un antrenament cu subofițerii ce încadrează echipajele bărcilor de salvare din cele cinci subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Acest antrenament a fost executat cu scopul perfecționării pregătirii continue și a deprinderilor practice privind îndeplinirea îndatoririlor servanților la barca pneumatică, prevenirii evenimentelor negative de orice natură în desfășurarea acțiunilor de intervenție în cazuri reale și verificării mijloacelor de intervenție specifice (bărcile de salvare, motoarele, alte componente din dotarea acestora).

La antrenamentul de astăzi au participat câte două echipaje de subofițeri ce încadrează bărcile din subunități, maiștrii militari, comandanții și locțiitorii acestora, ofițerul responsabil cu pregătirea continuă și ofițeri din cadrul Centrului Operațional, care au coordonat toate activitățile cuprinse în programul convocării.

Antrenament cu barcile de salvare | imaginea 2 Dacă în cazul incendiilor sau al intervențiilor SMURD pompierii militarii sunt ţinuţi permanent în „priză” , datorită frecventelor misiuni, utilizarea bărcilor pneumatice se face mai rar, fapt ce impune antrenamente periodice. Trebuie formate reflexe rapide de genul: reglarea adâncimii elicei în apă, dispunerea persoanelor pe borduri, capacitatea de încărcare, navigaţia, plecarea şi acostarea, aspecte atent monitorizate în cadrul acestui antrenament.

La evaluarea întregii activități, cei responsabili de organizarea și desfășurarea acestui exercițiu au apreciat că forţele inspectoratului, cu dotarea existentă, în cazuri de urgenţă cum au fost inundaţiile de anul acesta, vor putea face faţă problemelor create de natură pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii extreme și bunurile materiale ale acestora.

Considerăm că e bine să fim pregătiți pentru orice eveniment, deoarece nu se ştie niciodată când în județul nostru vor mai apărea inundații, în care o intervenţie cu bărcile pneumatice poate conduce la salvarea multor oameni sau a bunurile lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.