Exerciţiu de stingere a unui incendiu izbucit la depozitul de hidrazină din incinta Electrocentrale Deva

Duminică, 28 Septembrie 2014Hunedoara

Exercitiu de stingere a unui incendiu izbucit la depozitul de hidrazina din incinta Electrocentrale Deva | imaginea 1 Joi, 25 septembrie a.c., în jurul orei 11, la dispeceratul integrat s-a anunţat producerea unui incendiu la depozitul de hidrazină, substanţă toxică şi uşor inflamabilă, din incinta operatorului S.C.E.H. SA Electrocentrale Deva. Efectele incendiului, care s-a propagat la cele 20 de tone de hidrazină, au constat în rănirea a doi servanţi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cât şi în afectarea factorilor de mediu din cauza dispersiei hidratului de hidrazină în atmosferă.

Acesta a fost scenariul unui exerciţiu la care au participat pompieri, jandarmi, poliţişti, specialişti ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi membri ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Electrocentrale Deva. După declanşarea alarmei imediat s-au deplasat la locul intervenţiei 2 autospeciale de la societatea Electrocentrale Deva, 1 autospecială de stingere, o alta de intervenţie la accidente chimice, bacteriologice, radiologice şi nucleare precum şi o ambulanţă de tip B de la Detaşamentul de Pompieri Deva, un echipaj de jandarmi şi un altul de poliţie, precum şi specialişti ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului dotaţi cu aparatură pentru determinarea gradului de poluare a aerului, solului şi apei.

Echipajul autospecialei CBRN a realizat cu echipamentul de ultimă generaţie măsurarea concentraţiei de substanţe periculoase din aer, ulterior realizându-se dispozitivul de stingere a incendiului. Concomitent cu aceste operaţiuni s-a realizat asistarea din punct de vedere medical a victimelor. Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean spune că exerciţiul a urmărit antrenarea întregului personal angrenat în operaţiunile de stingere, modul de asigurare a legăturilor de comunicaţii în zona de intervenţie, cunoaşterea şi aplicarea procedurilor de intervenţie şi verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor de stingere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.