Accident major pe calea ferată, în zona fabricii de pâine din Slatina

Duminică, 19 Octombrie 2014Olt

Accident major pe calea ferata  in zona fabricii de paine din Slatina | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, joi, 16 octombrie, începând cu ora 11.00, în municipiul Slatina, un exercițiu de verificare a modului de acțiune în cazul producerii unui accident major pe calea ferată.

Conform scenariului de desfășurare, în data de 16 octombrie, în stația CFR Slatina, în zona rampei de descărcare, s-a produs un eveniment feroviar ca urma a neglijenței mecanicului locomotivei care executa manevre pentru schimbarea liniei. În urma incidentului s-a produs avarierea unui vagon cisternă încărcat cu amoniac, din compunerea unui tren marfar care transporta substanțe chimice periculoase. Unul dintre mecanicii locomotivei a fost surprins de norul toxic și s-a intoxicat cu amoniac. Norul toxic se deplasează spre vest, spre fabrica de pâine și blocurile de locuințe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al Județului Olt, intervine la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și aparatură mobilă pentru detecție, identificare și măsurare substanțe toxice industriale și substanțe toxice de luptă.

Accident major pe calea ferata  in zona fabricii de paine din Slatina | imaginea 2 Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Poliției Transporturi Feroviare și Agenției pentru Protecția Mediului. APM Olt se va deplasa la locul intervenției cu un laborator mobil pentru prelevarea și analiza probelor.

Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, realizarea unei informări complexe a personalului participant și al celui de pe locul de muncă, privind evoluția evenimentelor în cazul unui accident feroviar în care sunt implicate substanțe periculoase, verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție,

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.