Exerciţiu tactic al pompierilor militari din Beclean la Școala Gimnazială ”Grigore Silași”

Duminică, 02 Noiembrie 2014Bistrița-Năsăud

Exercitiu tactic al pompierilor militari din Beclean la Scoala GiMAIla  Grigore Silasi | imaginea 1 Miercuri, 29 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Beclean au desfăşurat un exerciţiu tactic la Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din localitate. Au participat trei echipaje de intervenţie din cadrul subunităţii, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autosanitară SMURD şi echipaje ale poliţiei, respectiv ale jandarmilor din Beclean.

Scenariul exerciţiului a prevăzut izbucnirea unui incendiu la etajul I al clădirii, în încăperea destinată laboratorului de informatică. În urma primelor informaţii primite, unul dintre elevi a rămas în interior, iar pentru salvarea lui au fost solicitate echipajele specializate ale subunităţii de pompieri.

Cei aproximativ 420 de elevi ai scolii, împreună cu personalul didactic şi auxiliar, au fost evacuaţi în timpul exerciţiului.

Exercitiu tactic al pompierilor militari din Beclean la Scoala GiMAIla  Grigore Silasi | imaginea 2 Prin exerciţiile organizate la instituţiile de învăţământ, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” urmăresc atât modul de comportare al elevilor şi personalului scolii pe timpul unei situaţii de urgenţă, cât şi gradul de pregătire al pompierilor militari în cazul unor incendii cu victime, în spaţii aglomerate.

După finalizarea exerciţiului, participanţii au luat cu asalt autospecialele de intervenţie, cele de stingere şi ambulanţa SMURD, salvatorii reprezentându-le tehnica din dotare şi cele mai importante măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.