Exerciţiu tactic al pompierilor militari bistriţeni la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane cu handicap pentru adulţi - Nuşeni

Luni, 15 Decembrie 2014Bistrița-Năsăud

Exercitiu tactic al pompierilor militari bistriteni la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru persoane cu handicap pentru adulti   Nuseni | imaginea 1 Joi, 11 decembrie 2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a desfăşurat un exerciţiu tactic de amploare la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulţi – Nuşeni.

La exerciţiu au participat patru echipaje ale pompierilor militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, respectiv Gărzii de Intervenţie Beclean, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă (A.P.I.C.), două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Exercitiu tactic al pompierilor militari bistriteni la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru persoane cu handicap pentru adulti   Nuseni | imaginea 2 Scenariul exerciţiului a prevăzut salvarea a două persoane vârstnice rămase blocate în saloane diferite şi lichidarea incendiului generator al situaţiei de urgenţă. Personalul unităţii a evacuat cele aproximativ 80 de persoane asistate în complex, iar pentru salvarea celor două victime au acţionat echipajele profesioniste din cadrul I.S.U. „Bistriţa”.

După finalizarea exerciţiului, specialiştii inspectoratului au prezentat tehnica de intervenţie şi au prelucrat cu personalul unităţii de îngrijire măsurile de primă intervenţie care se impun a fi luate în cazul producerii unei situaţii de urgenţă reale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.