Simulare de incendiu la Şcoala Generală nr. 7 din municipiul Dr.Tr.Severin

Duminică, 01 Februarie 2015Mehedinți

Simulare de incendiu la Scoala Generala nr  7 din municipiul Dr Tr Severin | imaginea 1 Pompierii din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin au desfăşurat, miercuri, 28 ianuarie a.c., începând cu ora 09.00, un exerciţiu privind intervenţia în caz de incendiu, la Şcoala Generală nr. 7, din municipiul Dr.Tr.Severin.

Pe timpul exerciţiului, s-a simulat izbucnirea unui incendiu izbucnit în laboratorul de informatică, situat la etajul clădirii, cu pericol de extindere la celelalte clase, în interiorul acestora fiind surprinşi cinci elevi.

Pompierii s-au deplasat cu mai multe autospeciale de intervenţie, acţionând ca într-o situaţie reală, pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase blocate în sălile de clasă, din cauza fumului dens. Totodată, ei au simulat intervenţia de stingere a incendiului, dar şi de acordare a primului-ajutor şi transportare la spital a victimelor.

Simulare de incendiu la Scoala Generala nr  7 din municipiul Dr Tr Severin | imaginea 2 Exerciţiul a urmărit antrenarea pompierilor în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acest obiectiv, cât şi a elevilor şi cadrelor didactice, în primele minute de la producerea incendiului.

Astfel de exerciţii de pregătire se desfăşoară, lunar, de către subunităţile de intervenţie din cadrul ISU „Drobeta” la obiectivele din raionul intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire pentru anul 2015.

Înainte de desfăşurarea exerciţiului, pompierii desfăşoară activităţi de cunoaştere a obiectivului, a căilor de acces şi evacuare, în scopul identificării celor mai bune concepţii de acţiune privind modul de intervenţie într-o situaţie reală.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.