Cutremur în Focșani!

Joi, 26 Martie 2015Vrancea

Cutremur in Focsani | imaginea 1 Marţi, 24 martie a.c., cu începere de la ora 12.00, Detaşamentul de Pompieri Focşani a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială din municipiul Focşani, cu sediul pe Bulevardul Bucureşti, nr.12.

Tema acestui exerciţiu a fost „Stingerea unui incendiu la spaţii comerciale” şi a inclus două situaţii tactice. Astfel, din cauza unui scurtcircuit electric, se produce un incendiu la sectorul de articole textile, cu posibilităţi de propagare la întregul amplasament.

Personalul de la locul de muncă acţionează pentru localizarea şi lichidarea acestuia cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, evacuează întreg personalul şi clienţii şi anunţă evenimentul la numărul pentru apel unic 112.

În urma solicitării primite la dispeceratul inspectoratului, s-au deplasat la faţa locului 5 autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, astfel: 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD.

Cutremur in Focsani | imaginea 2 La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul spaţiului comercial, cu degajări mari de fum. În urma efectuării prezenţei angajaţilor, se observă absenţa unui lucrător care a fost observat ultima dată în zona centralei termice. Astfel, a doua situaţie tactică a presupus căutarea, salvarea şi acordarea asistenţei medicale specifice persoanei intoxicate cu fum.

S-a intervenit atât pentru localizarea, lichidarea incendiului, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru căutarea şi salvarea persoanei care necesita ajutor medical. În urma evaluării exerciţiului s-a constat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Astfel de exerciţii se execută periodic de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în scopul pregătirii efectivelor, dar şi a personalului de la locul de muncă pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul operaţiunilor de intervenţie în situaţia creată conform temei tactice şi verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante.

Cutremur in Focsani | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.