Exerciţiu al pompierilor deveni pe DN 7

Duminică, 01 Martie 2015Hunedoara

Exercitiu al pompierilor deveni pe DN 7 | imaginea 1 Detaşamentul din Deva a organizat joi, 26 febr. a.c, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pe DN 7, în dreptul localităţii Sântandrei, având ca temă intervenţia serviciilor profesioniste la producerea unui accident rutier, cu victime, în care sunt implicate substanţe inflamabile.

În acest context, în jurul orei 13, dispeceratul I.S.U. Hunedoara este notificat despre producerea unui accident rutier, pe DN 7, în care a fost implicat un autocamion şi un autoturism. Garda de intervenţie s-a deplasat la locul evenimentului cu 1 autospecială de descarcerare grea, 1 ambulanţă SMURD, 1 autospecială cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

În urma coliziunii între cele două autovehicule a rezultat decesul conducătorului auto al autoturismului, rănirea gravă a însoţitorului acestuia, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto al autocamionului. De asemenea, rezervorul de carburanţi al autocamionului s-a fisurat, combustibilul scurgându-se pe carosabil, alături de uleiul din motoare.

Exercitiu al pompierilor deveni pe DN 7 | imaginea 2 Pompierii au asigurat autoturismul răsturnat şi au aplicat toate procedurile de pătrundere în maşină şi pregătire a victimelor pentru extragere. Concomitent cu aceste operaţiuni s-au desfăşurat acţiunile de verificare a stării victimelor, montarea gulerelor cervicale şi monitorizarea din punct de vedere medical a acestora în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Victimele extrase din autovehicule au fost evaluate, li s-a aplicat protocolul de stabilizare, li s-au montat atele vacuum şi au fost urcate în ambulanţe.

Totodată, echipajul de stingere a aplicat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. Obiectivele exerciţiului au constat în verificarea gradului de pregătire pentru intervenţie a subunităţii, organizarea acţiunilor de salvare, evacuare şi prim ajutor de urgenţă medicală şi descarcerarea persoanelor accidentate precum şi verificarea timpilor operativi de intervenţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.