Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Mănăstirea Almaş

Duminică, 15 Martie 2015Neamț

Exercitiu cu forte si mijloace in teren la Manastirea Almas | imaginea 1 Joi, 12 martie a.c., Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamț a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Mănăstirea Almaş, cu tema „Acţiunea Detaşamentului Piatra Neamț în cazul producerii unui incendiu la un obiectiv de cult”.

Conform scenariului, la ora 11:00, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamț a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la mansarda unei clădiri cu birouri şi chilii din incinta Mănăstirii Almaş şi că o persoană este surprinsă de incendiu.

La locul indicat s-au deplasat 18 subofiţeri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD. Pompierii militari au salvat persoana surprinsă de incendiu, preluată apoi de paramedici şi transportată la spital, şi au stins incendiul, sprijiniţi de pompierii voluntari ai comunei Gârcina şi de persoane din mănăstire.

Exerciţiul a avut ca scop reamintirea modului de acţiune/antrenarea în condiţiile obiectivului pentru toţi cei care participă la gestionarea unui incendiu la acest obiectiv – personalul mănăstirii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Gârcina şi pompierii militari.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.