Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Mănăstirea Almaş

Duminică, 15 Martie 2015Neamţ

Exercitiu cu forte si mijloace in teren la Manastirea Almas | imaginea 1 Joi, 12 martie a.c., Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Mănăstirea Almaş, cu tema „Acţiunea Detaşamentului Piatra Neamţ în cazul producerii unui incendiu la un obiectiv de cult”.

Conform scenariului, la ora 11:00, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la mansarda unei clădiri cu birouri şi chilii din incinta Mănăstirii Almaş şi că o persoană este surprinsă de incendiu.

La locul indicat s-au deplasat 18 subofiţeri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD. Pompierii militari au salvat persoana surprinsă de incendiu, preluată apoi de paramedici şi transportată la spital, şi au stins incendiul, sprijiniţi de pompierii voluntari ai comunei Gârcina şi de persoane din mănăstire.

Exerciţiul a avut ca scop reamintirea modului de acţiune/antrenarea în condiţiile obiectivului pentru toţi cei care participă la gestionarea unui incendiu la acest obiectiv – personalul mănăstirii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Gârcina şi pompierii militari.

Galerie imagini