Exerciţiu de antrenament al pompierilor din Târgovişte

Duminică, 01 Martie 2015Dâmbovița

Exercitiu de antrenament al pompierilor din Targoviste | imaginea 1 Pompierii din cadrul Detaşamentului Târgovişte au organizat joi, 26 februarie a.c., un exerciţiu de antrenament, cu forţe în teren, care s-a desfăşurat în două etape, astfel:

Etapa 1 - La ora 10:00, la Hotelul “Valahia” din mun. Târgovişte s-a executat un exerciţiu de stingere, salvare şi evacuare a persoanelor la un obiectiv turistic de cazare, simulându-se producerea unui incendiu la etajul 3 al hotelului.

Pompierii târgovişteni s-au deplasat cu mai multe autospeciale de intervenţie, acţionând ca într-o situaţie reală, pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase blocate la etajul 3 al clădirii hotelului, din cauza incendiului şi a fumului dens, simulându-se intervenţia de stingere a incendiului, dar şi acordarea primului-ajutor şi transportarea la spital a victimelor.

Etapa a 2-a - La ora 11:00, pe podul de pe strada Petru Cercel din mun.Târgovişte s-a efectuat un exerciţiu de intervenţie pentru descarcerarea şi salvarea unor persoane din medii greu accesibile (râpă), unde accesul nu se poate face decât în plan vertical, simulându-se producerea unui accident rutier, în urma căruia un autoturism a căzut de pe pod, iar 2 persoane au rămas încarcerate.

Exercitiu de antrenament al pompierilor din Targoviste | imaginea 2 Alături de echipajele de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Târgovişte, la exerciţiu au participat un echipaj de pompieri al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al Primăriei Municipiului Târgovişte şi personal din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Scopul exerciţiului a fost atins, prin verificarea capacităţii de acţiune în cazul producerii unor astfel de evenimente, care presupune o desfăşurare amplă de forţe şi mijloace.

Astfel de exerciţii de pregătire (antrenamente) se desfăşoară lunar, de către subunităţile de intervenţie din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa la obiective din raionul intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire anual, având ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.