Incendiu la un depozit de cereale

Duminică, 29 Martie 2015Vrancea

Incendiu la un depozit de cereale | imaginea 1 Din cauza unui scurtcircuit electric s-a produs un incendiu la un depozit de cereale ce ameninţa să cuprindă întreaga hală din incinta complexului, existând şi riscul propagării la construcţiile învecinate.

Aceasta a reprezentat prima situaţie tactică simulată în cadrul unui exerciţiu desfăşurat joi, 26 martie a.c. de Detaşamentul de Pompieri Focşani la o societate comercială de pe strada Coteşti, nr. 114, din municipiul Focşani.

Astfel, în urma simulării producerii incendiului, personalul de locul obiectivului a intervenit asupra focarului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, concomitent cu întreruperea alimentării cu energie electrică, evacuarea clădirii şi anunţarea evenimentului la dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.

În urma apelului primit prin intermediul numărului unic 112, s-au deplasat la faţa locului 6 autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, astfel: 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de lucru la înălţime, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD.

Incendiu la un depozit de cereale | imaginea 2 În momentul sosirii forţelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul depozitului, fiind semnalată şi lipsa unuia dintre angajaţi. Astfel că, pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea, lichidarea incendiului, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru căutarea şi salvarea persoanei care rămăsese în interiorul clădirii, intoxicată cu fum pe utilajul pe cale îl manevra.

A doua situaţie tactică a presupus izbucnirea unui incendiu la partea superioară a uscătorului de cereale, pentru stingerea acestuia fiind necesară adoptarea unui dispozitiv ofensiv de intervenţie în care au fost angrenate două echipaje, unul de pe autospeciala de lucru cu apă şi spumă, iar altul de pe autospeciala de lucru la înălţime.

De asemenea, au acţionat şi lucrătorii din cadrul obiectivului cu atribuţii pe linia situaţiilor de urgenţă atât pentru evacuarea, cu ajutorul utilajelor din dotare, a bunurilor aflate în imediata apropiere a focarului de incendiu, cât şi pentru stingerea acestuia.

Alte exerciţii în scopul pregătirii efectivelor proprii, dar şi a personalului de la locul de muncă au desfăşurat în cursul acestei săptămâni Staţia de Pompieri Panciu la Primăria Moviliţa, iar Staţia de Pompieri Vidra la Şcoala Ireşti din comună. În urma acestora s-a constat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.