Simulare de incendiu la Colegiul "Ion Mincu"

Duminică, 22 Martie 2015Olt

Simulare de incendiu la Colegiul  Ion Mincu | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab” al judeţului Olt a desfăşurat, joi, 19 martie a.c., începând cu ora 11.00, în municipiul Slatina, un exerciţiu de simulare a unui incendiu la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Conform scenariului de desfăşurare, din cauza unui scurtcircuit electric a izbucnit un incendiu puternic la acoperişul clădirii. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de materialele combustibile din care era construit acoperişul colegiului şi exista riscul ca focul să se propage şi la clasele aflate la etajul unu.

La faţa locului au fost mobilizate forţe şi mijloace de la Detaşamentul de Pompieri Slatina şi s-a solicitat sprijin Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi şi Serviciului de Ambulanţă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de salvare şi intervenţie de la înălţimi.

Simulare de incendiu la Colegiul  Ion Mincu | imaginea 2 Pe timpul desfăşurării operaţiunilor de stingere a incendiului, un servant pompier a fost accidentat de o grindă de lemn, care s-a desprins din acoperişul în flăcări. Pentru asistarea persoanei rănite şi transportul la UPU Slatina a intervenit un echipaj de la SJA.

Principalele obiective ale exerciţiului au fost: antrenarea forţele participante, pregătirea personalului didactic şi nedidactic pentru cunoaşterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea stării căilor de acces şi a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.