Cutremur în Făgăraș

Duminică, 26 Aprilie 2015Sibiu

Cutremur in Fagaras | imaginea 1 Joi, 23 aprilie a.c., începând cu ora 09.30, în localitatea Copșa Mică, sub coordonarea specialiștilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, s-a desfăşurat un exerciţiu de alarmare publică ce a urmărit activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Copșa Mică şi a formaţiunilor de intervenţie voluntare în cazul producerii unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter produs în zona seismică Făgăraș.

Conform scenariului exerciţiului, în urma cutremurului, clădirea Grupului Școlar Nicolae Teclu din orașul Copșa Mică a fost avariată în proporție de 40%, cu posibilitatea surprinderii persoanelor în interior, iar în sala centralei termice s-a produs un incendiu cu posibilitate de propagare la restul clădirii.

Pe baza rapoartelor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii, Comitetul Local pentru Situaţii Urgenţă Copșa Mică a analizat situaţia şi stabilit luarea următoarelor măsuri: intervenția echipelor de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături, localizarea şi lichidarea incendiului, securizarea zonelor afectate de cutremur, organizarea şi desfăşurarea evacuării populaţiei afectate și raportarea situaţiei la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Cutremur in Fagaras | imaginea 2 La exerciţiu au participat următoarele forţe şi mijloace de la nivelul comunei Copșa Mică: reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copsa Mică, Poliţiei Copșa Mică și Poliției Locale.

În momentul desfăşurării exerciţiului, în incinta şcolii se aflau copii şi cadre didactice. Elevii au fost evacuaţi cât mai departe de locul producerii incendiului, efectuându-se prezenţa lor de către cadrele didactice.

Pe timpul derulării exerciţiului s-a constatat că s-au respectat locurile de adunare stabilite pentru asemenea situaţii, baremul de timp a fost, de asemenea, respectat, cadrele didactice cunosc obligaţiile ce le revin pe linia situaţiilor de urgenţă, evacuarea realizându-se fără probleme deosebite.

Exerciţiul desfăşurat şi-a atins scopurile propuse. În urma evaluării s-a constatat că autorităţile locale sunt în măsură să ia cele mai bune decizii şi să intervină conform Planului de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă generate de cutremur.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.