Incendiu la Teatrul Naţional Tg. Mureş

Luni, 13 Aprilie 2015Mureș

Incendiu la Teatrul National Tg  Mures | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a desfăşurat vineri, 27 martie a.c., începând cu ora 10.00, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu la Teatrul Naţional Tg. Mureş.

Prin acest exerciţiu s-au urmărit dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, cooperarea între structurile/ instituţiile cu funcţii de sprijin, verificarea viabilităţii Planului de Evacuare a teatrului, verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor: alimentarea cu apă, hidranţi interiori şi exteriori, rezerva de apă pentru intervenţie, instalaţiile speciale, dotarea cu mijloace de primă intervenţie şi protecţia personalului de pe locul de muncă şi cel propriu, precum şi verificarea stării căilor de acces şi a locurilor de amplasare pentru tehnica de intervenţie.

Incendiu la Teatrul National Tg  Mures | imaginea 2 Situaţia tactică a presupus producerea unui incendiu în depozitul de decoruri din spatele scenei, pe timpul desfăşurării unui spectacol în sala mare a teatrului. Datorită unei defecţiuni la instalaţia de sprinklere şi a cantităţii mari de materiale combustibile depozitate, incendiul s-a dezvoltat rapid în buzunarul lateral şi în cel din spatele şi lateralul scenei. Datorită închiderii portalelor de la scenă pe timpul desfăşurării spectacolului, incenidul a fost observat prea târziu pentru a fi stins de către reprezentanţii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul teatrului.

Pentru rezolvarea situaţiei, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş au intervenit cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD, autospeciala de intervenţie la accidente colective, punctul de comandă mobil, autospeciala de suport logistic, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.