Incendiu la fondul forestier Soveja

Duminică, 19 Aprilie 2015Vrancea

Incendiu la fondul forestier Soveja | imaginea 1 Joi, 16 aprilie a.c, în localitatea Soveja s-a desfăşurat un exerciţiu în cazul producerii unui incendiu la fondul forestier.

La simulare au participat forţe şi mijloace din cadrul Punctului de Lucru Soveja, Staţiei de Pompieri Panciu, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Soveja şi Câmpuri, de la IJJ Vrancea - Jandarmii montani Soveja, IPJ Vrancea şi Ocolul Silvic din localitate. În total, au acţionat peste 30 persoane, fiind angrenate două autospeciale de stins incendii, o ambulanţă SMURD, o motopompă, un ATV, un ifron, autoturisme transport personal şi mijloace de primă intervenţie.

Prima situaţie tactică a presupus izbucnirea unui incendiu în pădure, la frunziş, lăstăriş şi vegetaţie uscată, pentru stingerea acestuia intervenind pompierii voluntari, militari, dar şi lucrători silvici. Alimentarea autospecialelor s-a realizat cu ajutorul unei motopompe din râul Şuşiţa. Totodată, o persoană s-a accidentat în timp ce secţiona un copac cu un motofierăstrău, acesta fiind preluat de un echipaj SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical şi l-a transportat la spital.

Incendiu la fondul forestier Soveja | imaginea 2 În urma unui accident rutier, un autoturism a luat foc, pentru stingerea incendiului acţionând un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Punctului de lucru Soveja. Deoarece drumul pe care s-a produs acest eveniment trece prin pădure, s-au luat măsuri şi pentru protejarea fondului forestier.

Ce de-a treia situaţie tactică a presupus izbucnirea unui incendiu la o clădire cu destinaţia debitare material lemnos, pentru localizarea şi lichidarea acestuia acţionând pompierii militari din Soveja.

În urma evaluării exerciţiului, s-a constat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.