Antrenament al pompierilor pe Dunăre

Vineri, 28 August 2015Mehedinți

Antrenament al pompierilor pe Dunare | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” au participat joi, 27 august a.c., la un exerciţiu de antrenament pe fluviul Dunărea, în zona viaductului Bahna.

Exerciţiul a avut ca scenariu simularea unui accident rutier între două autoturisme, unul dintre conducătorii auto fiind încarcerat în autoturism, celălalt căzut în apă. Pentru descarcerarea şi acordarea primului-ajutor medical de urgenţă, dar şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin.

Pentru căutarea persoanei căzute în fluviul Dunărea, atât în mediul acvatic, cât şi subacvatic, au intervenit o echipă de căutare-salvare şi o echipă de scafandri cu două bărci pneumatice.

Este primul exerciţiu de acest fel organizat anul acesta de către Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin, având ca scop dezvoltarea şi testarea aptitudinilor şi deprinderilor necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor de intervenţie în situaţii de acest gen.

Antrenament al pompierilor pe Dunare | imaginea 2 Celor peste 30 de pompieri prezenţi la exerciţiu, le-au fost puse la încercare capacitatea de organizare şi de reacţie, dar şi executarea modului de intervenţie în astfel de situaţii. Exerciţiul desfăşurat ieri a fost unul reuşit, primul-adjunct al inspectorului şef, prezent la faţa locului, arătându-se mulţumit de acest antrenament, concluzionând că personalul participant este capabil să intervină în astfel de situaţii de urgenţă, conform standardelor.

Echipa de scafandri a ISU „Drobeta” desfăşoară operaţiuni care necesită căutări subacvatice, de la începutul acestui an, aceasta intervenind în trei situaţii, două în judeţul Caraş-Severin şi una în judeţul Mehedinţi, în zona localităţii Vrata.

Pentru intervenţii în mediul acvatic, I.S.U. Drobeta are în dotare cinci bărci pneumatice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.