Echipa specializată în cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN) a I.S.U. Arad - la ”AXIOPOLIS 2015”

Duminică, 18 Octombrie 2015Arad

Echipa specializata in cercetare bacteriologica  radiologica si nucleara  CBRN  a ISU Arad   la  AXIOPOLIS 2015 | imaginea 1 În perioada 12-15 octombrie a.c, echipa specializată în cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN) a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a participat la exerciţiul „AXIOPOLIS 2015”, în judeţul Constanţă.

Organizat și coordonat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în cooperare cu celelalte componente ale Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență (SNMSU) și autoritățile locale, AXIOPOLIS 2015 este exercițiul de verificare a sistemelor de gestionare a situațiilor de urgență generate ca urmare a producerii unui prezumtiv accident nuclear sever la Centrala Nuclear Electrică (CNE) Cernavodă.

Potrivit scenariului au fost simulate și verificate în teren măsurile premergătoare producerii unui accident nuclear sever la nivelul CNE Cernavodă, evacuarea preventivă a persoanelor de pe amplasament și a populației din zona posibil a fi afectată, precum și gestionarea situațiilor speciale generate de producerea unui cutremur urmat de incendii la reactoarele centralei.

Echipa specializata in cercetare bacteriologica  radiologica si nucleara  CBRN  a ISU Arad   la  AXIOPOLIS 2015 | imaginea 2 În cele două zile de intervenţie subofiţerii arădeni au executat misiuni de cercetare și decontaminare ale populației și a autovehiculelor implicate într-un potențial incident nuclear și evacuarea victimelor din zona de risc.

Exercițiul 'AXIOPOLIS 2015' reprezintă una dintre activitățile cuprinse în Planul de activități al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru anul 2015 și implică resurse umane și tehnice din cadrul fiecărei structuri cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, însumând peste 600 de persoane care vor acționa cu circa 80 de mijloace tehnice.

În cadrul aplicației complexe, pentru care sunt mobilizate peste 600 de persoane și 80 de mijloace tehnice, a fost instalat un Punct Operativ Avansat de unde sunt coordonate toate acțiunile de intervenție și o Bază de Operații, unde au fost amplasate corturi, instalații sanitare și de depozitare a echipamentelor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.