Simulare de incendiu la o societate din Slatina

Duminică, 28 Februarie 2016Olt

Simulare de incendiu la o societate din Slatina | imaginea 1 Joi, 25 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, începând cu ora 10.30, în municipiul Slatina, strada Silozului, un exercițiu de simulare a unui incendiu la un operator economic de pe platforma industrială a municipiului.

Conform scenariului de desfășurare, în cursul dimineții, a izbucnit un incendiu puternic la stația de combustibili a societății. Pentru asigurarea primei intervenții, a acționat serviciul propriu de pompieri, cu două autospeciale de stingere, evenimentul fiind anunțat și la dispeceratul comun ISU-SJA. Pe timpul operațiunilor de stingere, doi pompieri civili s-au intoxicat cu fum.

Simulare de incendiu la o societate din Slatina | imaginea 2 Serviciile profesioniste au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă şi două echipaje SMURD și s-a solicitat sprijin serviciului privat pentru situații de urgență al unui operator economic din Slatina. Persoanele intoxicate cu fum au fost evacuate de echipele de căutare-salvare și preluate de echipajul SMURD și SJA. Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite.

Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi.

Principalele obiective ale exercițiului au fost:

  • antrenarea forțelor participante,
  • pregătirea personalului de la locul de muncă pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu,
  • verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.