Accident grav pe A2! Pompierii au activat planul roșu!

Vineri, 22 Aprilie 2016București

Accident grav pe A2  Pompierii au activat planul rosu | imaginea 1 Joi, 21 aprilie a.c., pe autostrada A2, Bucureşti – Constanţa, s-a desfăşurat un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren ce a presupus gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de un accident rutier soldat cu victime multiple şi pericolul declanşării unei explozii din cauza scurgerilor de lichide combustibile pe carosabil.

Exerciţiul tactic a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

De asemenea, în cadrul simulării a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie - instrument care asigură mobilizarea, integrarea şi conducerea performantă a forţelor şi mijloacelor necesare optimizării răspunsului în diverse situaţii de urgenţă.

Salvatorii ialomiţeni au acţionat în sistem integrat, alături de echipaje de pompieri din serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Călăraşi şi Constanţa şi de instituţii cu atribuţii în managementul tipurilor de risc (poliţie, jandarmi, Inspectoratul General de Aviaţie, serviciul de ambulanţă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri), reuşind, cu succes, să-şi îndeplinească obiectivele cuprinse în documentele de planificare.

INFO BACKGROUND:

De la începutul acestui an, unităţile subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au derulat peste 1.700 de exerciţii şi aplicaţii pentru testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns în situaţii de urgenţă complexe, ce au presupus scenarii variate, cum ar fi: acordarea primului-ajutor medical, stingerea incendiilor, victime multiple şi pagube însemnate, accidente chimice cu implicaţii pe amplasament, precum şi accidente înregistrate pe căile de transport.

În 11 dintre simulările derulate în această perioadă în judeţele Ialomiţa, Olt, Sălaj, Giurgiu, Arad, Neamţ, Suceava, Sibiu şi Galaţi, exerciţiile au presupus şi declanşarea Planului roşu de intervenţie.

Experienţa acumulată prin derularea unor astfel de exerciţii, însuşirea şi aplicarea procedeelor de acţiune utilizate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă constituie elemente definitorii pentru optimizarea misiunilor de răspuns ale pompierilor salvatori derulate pe teritoriul naţional.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.