Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Centrul Comercial Bazar Suceava

Sâmbătă, 02 Aprilie 2016Suceava

Exercitiu cu forte si mijloace in teren la Centrul Comercial Bazar Suceava | imaginea 1 Joi, 31 martie a.c., la ora 12:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, la Centrul Comercial Bazar, din municipiul Suceava.

Tema misiunii a fost „Intervenţia Detaşamentului de Pompieri Suceava, în cooperare cu alte forţe, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse la Centrul Comercial Bazar.” Alături de pompierii militari suceveni au mai participat Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC Ambro SA, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Suceava, lucrători IPJ Suceava şi de la Poliţia Locală, precum şi echipe constituite pe locul de muncă.

Scopurile principale urmărite prin acest exerciţiu au fost:

  • Punerea în aplicare a planului de intervenţie la Centrul Comercial Bazar;
  • Perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, în situaţii de urgenţă cauzate de incendii;
  • Verificarea modului de colaborare şi cooperarea cu alte structuri cu funcţii de sprijin în gestionarea riscului de incendii;
  • Verificarea fluxului informaţional între structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă;
  • Verificarea nivelului de organizare a activităţii de apărare împotriva incendiilor şi a dotărilor proprii, precum şi a nivelului de instruire a personalului de pe locul de muncă;
  • Desfăşurarea activităţilor cu respectarea procedurilor de intervenţie şi antrenarea întregului personal, pe categorii de forţe.

Situaţiile tactice simulate:

  1. La ora 12:00, s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la Centrul Comercial Bazar Suceava, la mai multe chioşcuri care au ca destinaţie comerţul cu materiale textile. Incendiul se manifestă cu degajări importante de fum şi gaze toxice şi ameninţă propagarea cu rapiditate la celelalte chioşcuri şi la întreaga hală.
  2. În rândul persoanelor din interiorul halei s-a instaurat panica şi există posibilitatea intoxicării cu fum pentru persoanele care vor să-şi evacueze din bunuri. Două persoane care s-au deplasat pentru a-şi evacua marfa nu au mai ieşit înapoi.
  3. În apropierea chioşcurilor cuprinse de incendiu se află un chioşc care are ca obiect de activitate comercializarea articolelor pirotehnice. Există informaţii că articolele se încadrează în categoria a IV-a, prezentând un pericol iminent pentru cetăţeni şi pentru forţele de intervenţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.