Antrenament cu bărcile de salvare

Duminică, 29 Mai 2016Teleorman

Antrenament cu barcile de salvare | imaginea 1 Joi, 19 mai a.c., începând cu ora 09.00, pe râul Vedea, în zona municipiului Alexandria, s-a desfășurat un antrenament cu subofițerii ce încadrează echipajele bărcilor de salvare din cele cinci subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Acest antrenament a fost executat cu scopul perfecționării pregătirii continue și a deprinderilor practice privind îndeplinirea îndatoririlor servanților la bărcile de salvare, prevenirii evenimentelor negative de orice natură în desfășurarea acțiunilor de intervenție în cazuri reale și verificării mijloacelor de intervenție specifice (bărcile de salvare, motoarele, alte componente din dotarea acestora).

La antrenamentul de astăzi au participat echipajele de subofițeri ce încadrează bărcile din subunități, maiștrii militari, comandanții și locțiitorii acestora, precum și ofițeri din cadrul Centrului Operațional, care au coordonat toate activitățile cuprinse în programul convocării.

Dacă în cazul incendiilor sau al intervențiilor SMURD pompierii militarii sunt permanent ținuți în priză din cauza misiunilor frecvente, utilizarea bărcilor de salvare se face mai rar, fapt ce impune antrenamente periodice. Trebuie formate reflexe rapide de genul: reglarea adâncimii elicei în apă, dispunerea persoanelor pe borduri, capacitatea de încărcare, navigaţia, plecarea şi acostarea, aspecte atent monitorizate în cadrul acestui antrenament.

La evaluarea întregii activități, cei responsabili de organizarea și desfășurarea acestui exercițiu au apreciat că forţele inspectoratului, cu dotarea existentă (14 bărci de salvare), în cazuri de urgenţă cum au fost inundaţiile din anii trecuți, vor putea face faţă problemelor create de natură pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii extreme și bunurile materiale ale acestora.

Considerăm că e bine să fim pregătiți pentru orice eveniment, deoarece nu se ştie niciodată când în județul nostru vom mai avea inundații, în care o intervenţie cu bărcile din dotare poate conduce la salvarea mai multor oameni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.