Alertă teroristă la gara din Titu!

Duminică, 03 Iulie 2016Dâmbovița

Alerta terorista la gara din Titu | imaginea 1 Joi, 30 iunie a.c., începand cu ora 12:30, în zona Gării din orașul Titu s-a desfăşurat un exerciţiu tactic complex, cu forțe și mijloace în teren, avand ca temă “Managementul integrat al forțelor de intervenție pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui atac terorist”.

Situaţiile tactice create pe timpul exercițiului:

Situaţia tactică nr.1

Joi, 30 iunie 2016, ora 12.30, în faţa Gării CF Titu din cauza neatenţiei unui conducător auto se produce un accident rutier între 2 autoturisme, rezultând 3 victime, din care una încarcerată, existând şi riscul producerii unui incendiu la unul din autoturismele implicate în accident.

Situaţia tactică nr.2

Pentru crearea fenomenului de panică şi distragerea atenţiei, persoane necunoscute au incendiat 2 vagoane de tren aflate în vecinătatea magaziei CF. Concomitent, pe peronul gării se produce o explozie prin detonarea unui dispozitiv exploziv la sosirea unei garnituri de transport persoane. În urma exploziei, două vagoane de călători au fost avariate, rezultând multiple victime (răniţi şi decedaţi).

Alerta terorista la gara din Titu | imaginea 2 După comunicarea datelor şi informaţiilor de la faţa locului, Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa informează prefectul judeţului pentru activarea Planului Roşu de Intervenţie. Estimarea primară a efectelor atacului terorist în Gara oraşului Titu evidenţiază că au fost afectate mai multe vagoane şi linii de cale ferată, fiind rănite sau decedate aproximativ 15 persoane.

Situaţia tactică nr.3

Pe timpul operaţiunilor de salvare a persoanelor rănite din interiorul gării, un angajat al Poliţiei TF descoperă sub o bancă de pe peronul gării un colet suspect, anunţând prin SNUAU 112 situaţia apărută, comunicându-i totodată despre aceasta şi comandantului operaţiunilor de salvare.

Forţe participante:

Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa în cooperare cu: Primăria Oraşului Titu (CLSU, SVSU, Poliţia Locală), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Serviciul Român de Informaţii Dâmboviţa, Oficiul Judeţean pentru Telecomunicaţii Speciale Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, Crucea Roşie - Filiala Dâmboviţa și alte structuri cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

I.S.U. “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a participat la exercițiu cu 120 de cadre (20 ofițeri și 100 subofițeri) și peste 25 autospeciale pentru diverse tipuri de intervenție (stingere, descarcerare, ambulanțe SMURD, punct de comandă mobil etc.).

Alerta terorista la gara din Titu | imaginea 3 Obiectivele generale ale exerciţiului:

Dezvoltarea deprinderilor de lucru în cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa şi a structurilor care au repartizate funcţii de sprijin la nivel judeţean pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de atacuri teroriste;

Verificarea viabilităţii Planului judeţean de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă specifice riscului la alerta teroristă;

Perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie;

Armonizarea pregătirii personalului structurilor de intervenţie;

Verificarea modului de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţionale pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu; Cooperarea între forţele participante.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.