Incendiu în Apuseni

Luni, 04 Iulie 2016Alba

Incendiu in Apuseni | imaginea 1 Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Unirea" al județului Alba și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor, au desfășurat miercuri, 29 iunie a.c., un exercițiu comun, simulând un incendiu produs la o cabană din Stațiunea Arieșeni.

Scenariul exercițiului prevedea ca un incendiu izbucnit la o cabană situată la baza pârtiei de schi Vârtop se extinde la alte 3 cabane dar și la 10 ha de fond forestier, respectiv litieră de pădure și doborâturi, fără incendiu de coronament.

Desfășurarea de forțe a fost pe măsură, peste 90 de persoane fiind angrenate în acest exercițiu, de la pompieri militari (52 de la I.S.U. Alba și 17 de la I.S.U. Bihor) la reprezentanți ai serviciilor voluntare din zonă, ai primăriei și ai Ocolului Silvic. Exercițiul a fost condus de inspectorul șef al I.S.U. Alba, colonelul Dorel Sofica.

Militarii I.S.U. Alba au venit la exercițiu cu o tehnică de intervenție impresionantă de la autospeciale de stingere la autoșenilată. Colonelul Dorel Sofica - inspectorul șef al I.S.U. Alba, a apreciat în mod deosebit participarea și nivelul de pregătire al colegilor pompieri din inspectoratul bihorean, precizând că și în situații reale militarii din cele două județe au colaborat foarte bine pentru rezolvarea diferitelor situații de urgență.

"Nu ne considerăm pe deplin mulțumiți pentru că întotdeauna mai avem câte ceva de învățat dar am câștigat încredere în tehnica și capacitatea noastră de a ne descurca în astfel de incendii ce se pot produce în zonele montane" - a spus colonelul Sofica.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.