Exercițiu inopinat la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin

Miercuri, 08 Februarie 2017Caraș-Severin

Exercitiu inopinat la Inspectoratul Scolar Judetean Caras Severin | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Reșița și Inspectoratul Școlar Județean au organizat și desfășurat miercuri, 8 februarie a.c., un exercițiu inopinat cu forțe și mijloace, în teren, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din Reșița.

Exercițiul, care presupunea producerea unui incendiu într-o încăpere de la etajul I și o persoană rănită (arsuri și o fractură la nivelul unui membru inferior) care nu a reușit să se autoevacueze, a vizat verificarea viabilității planurilor operative și a timpilor de răspuns, dar și antrenarea personalului propriu pentru optimizarea calității misiunilor.

Totodată, exercițiul inopinat a avut ca scop și verificarea reacției personalului Inspectoratului Școlar Județean, modului în care se efectuează evacuarea și respectarea măsurilor de siguranță care trebuie luate în cazul producerii unui incendiu.

Cu această ocazie, forțele de intervenție ale Detașamentului Reșița au avut ocazia să se familiarizeze și cu caracteristicile obiectivului pentru a putea interveni prompt în cazul producerii unei situații de urgență.

Pompierii militari le-au prezentat inspectorilor școlari aspecte privind asigurarea primei intervenții la locul de muncă, privind organizarea evacuării, precum și aspecte legate de importanța asigurării accesului autospecialelor de intervenție în zona obiectivului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.