Exercițiu internațional de cooperare: ROMODEX 2017 la Timișoara

Duminică, 12 Martie 2017Timiș

Exercitiu international de cooperare  ROMODEX 2017 la Timisoara | imaginea 1 Pompierii români alături de salvatori din Austria, Germania și Franța și-au testat procedurile comune și capacitatea de intervenție integrată în cazul producerii unor inundații de mare amploare.

În cursul zilei de sâmbătă, 11 martie a.c., inspectorul general al IGSU a vizitat salvatorii implicați în exercițiul Romodex din Timișoara, cu ocazia organizării „Zilei Distinșilor Vizitatori”, remarcând profesionalismul de care au dat dovadă atât echipajele de intervenție din România, cât și cele internaționale.

Aplicația reunește instructori de specialitate din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, module de intervenție la inundații din Austria și Germania, un modul de prelevare și detecție CBRN din Franța, o echipă de suport tehnic din Germania, dar și modul de pompare din cadrul ISU Timiș, aflat în proces de certificare.

Participanții la exercițiu au ocazia să își îmbunătățească pregătirea în domeniu, prin aplicarea procedurilor standardizate de intervenție la dezastre, precum și testarea interoperabilității structurilor naționale și internaționale care pot acționa în cazul inundațiilor de mare amploare.

Exercițiul ROMODEX s-a desfășurat în perioada 09-12 martie a.c., la Timișoara fiind finanțat în cadrul proiectului Exerciţii pentru module de protecţie civilă, echipe de suport şi asistenţă tehnică şi echipe de protecţie civilă ale Uniunii Europene – LOT 2, ciclul 2016-2017, derulat de consorţiul format din - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România, Crucea Roşie din Austria, Serviciul de Stat de Stins Incendii şi Salvare din Letonia și Fundaţia Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.