Exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, în judeţul Mureş

Marți, 26 Februarie 2019Mureș
Sursa Foto: ISU Mureș

Exercitiu de cooperare cu forte si mijloace in teren  in judetul Mures | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în zona Văilor Fântânelului și Ilvei, comuna Lunca Bradului, având ca temă ”Gestionarea unei situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă avînd ca urmare imediată rătăcirea a două grupuri de turiști."

Salvatori aparținînd Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Grupării Mobile de Jandarmi ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Salvamont, Direcția Silvică Mureș și Primăria Lunca Bradului au intervenit pentru salvarea turiștilor. S-a intervenit în condiții dificile, zăpadă mare, temperaturi scăzute, iar echipajele au fost nevoite să acopere o suprafață mare.

Intervenția a fost coordonată de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Evenimentul s-a încadrat în planificarea exercițiilor de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru anul 2019, desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.