Exercițiu tactic la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Miercuri, 20 Februarie 2019Bistrița-Năsăud
Sursa Foto: ISU Bistrița-Năsăud

Exercitiu tactic la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita | imaginea 1 Situațiile de urgență pot apărea oriunde, inclusiv în locurile în care, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane.

Specialiștii Inspecției de Prevenire desfășoară în această săptămână activități de control la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar miercuri, 13 februarie, a.c., începând cu ora 13.30, au organizat și desfășurat un exercițiu tactic în teren, cu participarea efectivelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Exercițiul a avut două scenarii distincte. Primul dintre acestea a presupus faptul că la etajul doi al clădirii, în secția de Neonatologie, ar fi avut loc o degajare mare de fum, iar o persoană de sex feminin, cadru medical, a rămas în interior, inconștientă. Cel de-al doilea scenariu al exercițiului a presupus faptul că acoperișul spitalului a fost cuprins de flăcări, cu amenințarea propagării la etajele de mai jos, iar o persoană a rămas în incapacitatea de a se evacua pe scări.

Obiectivele controlului sunt clare, specialiștii inspectoratului urmărind respectarea normelor de siguranță prevăzute de legislația privind apărarea împotriva incendiilor, iar pe timpul exercițiului au fost urmărite cunoașterea protocoalelor de gestionare a unei situații de urgență de către personalul unității spitalicești, evacuarea secției afectate (pe orizontală, fără a afecta actul medical, ținând cont de specificul secției în care a avut loc exercițiul) și asigurarea intervenției proprii, până la sosirea echipajelor de intervenție.

De asemenea, organizatorii exercițiului au urmărit intervenția personalului operativ din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, de la reacția în urma alertării subunității, modul de organizare a echipelor de căutare - salvare, realizarea dispozitivului de intervenție pentru stingerea incendiului, precum și recunoașterea obiectivului.

Oportunitatea organizării exercițiului este dată de importanța obiectivului din competența unității Detașamentului de Pompieri Bistrița, dar și numărul mare de persoane care se află în orice moment în interiorul spitalului – pacienți, aparținători și personal medical și nonmedical.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.