Antrenament la înălțime al alpiniștilor pompieri din județele Hunedoara și Neamț

Vineri, 29 Martie 2019Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Antrenament la inaltime al alpinistilor pompieri din judetele Hunedoara si Neamt | imaginea 1 Timp de o săptămână, alpiniștii de intervenție ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara au desfășurat un antrenament de specialitate împreună cu structura similară a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava„ a județului Neamț.

Cei 15 participanți la sesiunea de pregătire au exersat tehnicile de salvare, autosalvare, recuperare a victimelor, coborârea în rapel în zona urbană și transportul răniților. Atelierele de lucru au implicat și fixarea procedeelor de coborâre a victimei cu targa sau folosind centurile complexe. Antrenamentul de specialitate s-a încheiat cu o simulare a salvării unei persoane de la înălțime, cu parcurgerea unui traseu orizontal, urmat de unul vertical, cu trecerea tărgii dintr-un sistem în altul.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, spune că sesiunile de pregătire organizate de Centrul de Antrenament de Specialitate Hunedoara din cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie sunt destinate să răspundă provocărilor reale din spectrul larg al intervenției în situații de urgență și să familiarizeze personalul cu echipamentele și tehnicile de salvare de ultimă generație.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.