Exerciţiu trimestrial de cooperare EXCOM

Marți, 19 Martie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Exercitiu trimestrial de cooperare EXCOM | imaginea 1 Joi, 7 martie, a.c., s-a desfăşurat un exerciţiu de conducere şi cu forţe în teren, pe timp de noapte, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă de amploare generate de producerea unui cutremur, urmat de incendiu.

Terenul de antrenament al celor aproape 50 de protagonişti ai simulării a fost incinta unei societăţi de prelucrare a lemnului din municipiul Odorheiu Secuiesc. Scenariul a presupus simularea producerii unui cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, urmat de izbucnirea unui incendiu la atelierul de producţie mobilier, desfăşurarea operaţiunilor de căutare-salvare a două victime surprinse de incendiu, asistarea lor din punct de vedere medical, stabilizarea exhaustorului, pentru prevenirea prăbuşirii acestuia şi intervenţia structurilor specializate în cazul identificării unui colet suspect în incinta clădirii.

Fiind abordate situaţii tactice de o complexitate ridicată, au conlucrat operativ forţe din cadrul ISU "Oltul" Harghita, Servicul de Ambulanţă Judeţean Harghita, Jandarmeria şi Poliţia Harghita, precum şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Harghita. Pe această cale, se adresează mulţumiri tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare a scenariilor exerciţiului, fapt ce a condus la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.