Exersăm, ne pregătim și pregătim populația!

Vineri, 29 Martie 2019Ialomița
Sursa Foto: ISU Ialomița

Exersam  ne pregatim si pregatim populatia | imaginea 1 Pompierii ialomiţeni au desfășurat joi, 28 martie, a.c., un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren în care s-a simulat producerea unei explozii urmată de incendiu la Spitalul de Urgență Județean Slobozia.

10 persoane rănite din rândul personalului, scări de acces și casa liftului prăbușite, alți oameni rămași blocați la etajele superioare, dar și un element de muniție neexplodat din timpul conflictelor armate descoperit în curtea spitalului...toate acestea reprezintă situații tactice dintre cele mai provocatoare, care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp și cu salvarea vieții oamenilor.

Prin acest tip de exerciții, pe care le desfășoară periodic la obiective importante și cu aflux mare de persoane, se testează, de fapt, modul de acţiune, atât al militarilor, cât și al personalului de la locul de muncă, dar și de la celelalte structuri de pe plan local, pentru gestionarea optimă a situației și salvarea oamenilor.

Au avut alături personal și tehnică din cadrul spitalului, din comitetele județene și locale pentru situații de urgență, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomița, Serviciul judeţean de Ambulanţă Ialomița, E.N.E.L. Dobrogea – U.T.R. Slobozia, precum și din Inspectoratul General de Aviație, forțe cu ajutorul cărora derulează operațiunile de salvare exact ca într-un caz real.

În ciuda disconfortului care se poate crea din cauza autospecialelor din trafic și forțelor de intervenție angrenate în astfel de aplicații, pompierii asigură cetățenii și pacienții spitalului de necesitatea derulării acestor acțiuni și apelează, și pe viitor, la cooperarea lor, cu recomandarea de a urma cu atenție indicațiile personalului de la locul de muncă și ale forțelor de intervenție.

Post-aplicație, vor extrage concluziile, vor puncta aspectele forte, dar mai ales pe cele slabe și vor corija greșelile, astfel încât la o intervenție reală să fie cei mai buni.

Mulțumiri colaboratorilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.