Incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu

Sâmbătă, 16 Martie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Incendiu produs la ultimul nivel al cladirii Primariei municipiului Sibiu | imaginea 1 În data de miercuri, 27 februarie, a.c., ora 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfăşurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, din Piața Mare, în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

Simularea a avut ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu s-au pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevedea faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate.

În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu a fost inundat cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Au fost montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.

În acest context, pompierii sibieni au recomandat cetățenilor care tranzitau zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, au atenționat participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.