Măsuri speciale pentru intervenția în sprijinul populației care poate fi afectată de inundații

Sâmbătă, 16 Martie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Masuri speciale pentru interventia in sprijinul populatiei care poate fi afectata de inundatii | imaginea 1 În contextul creșterii temperaturilor, care favorizează topirea zăpezii de pe versanți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Oltul" al județului Harghita a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea și limitarea eventualelor inundații ce pot fi generate.

Pentru asigurarea intervenției în sprijinul administrației publice locale și a comunităților din raionul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, duminică, 10 martie, a.c., la nivelul subunității operative au fost verificate și pregătite mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci, precum și autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei. De asemenea, pompierii militari execută misiuni proactive de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate de inundații, cu accent pe monitorizarea cursurilor și acumulărilor de apă.

Pompierii harghiteni recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.