Persoane surprinse printre dărâmături

Sâmbătă, 23 Martie 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Persoane surprinse printre daramaturi | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a organizat şi desfăşurat joi, 21 marie, a.c., un exerciţiu combinat cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă produse de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter în municipiul Târgu Secuiesc.

La primul scenariu, un apel la 112 a anunţat faptul că într-o clădire dezafectată din Târgu Secuiesc, unde obişnuiesc să se adăpostească persoane fără locuinţe, au fost surprinse printre dărâmături mai multe persoane. Cel de-al doilea scenariu simulat a constat în evacuarea ocupanţilor aflaţi în Grădiniţa “Csipike”, Şcoala generală “Petofi Sandor” şi Sala Polivalentă, în care se desfăşura un meci de fotbal la care asistau aproximativ 400 de spectatori.

Peste 30 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, o autospecială de transport victime multiple, un autocamion de intervenţie dotat cu container multirisc şi cinci autospeciale de primă intervenție și comandă au efectuat aceleași operațiuni de intervenție care se execută în cazuri reale, în vederea căutării și salvării victimelor surprinse în clădirea afectată de cutremur, precum și acordarea primului ajutor medical.

Pompierii covăsneni doresc să mulţumească pe această cale tuturor structurilor participante şi speră să se confrunte cu aceste evenimente nedorite doar în scenariile prevăzute în planurile de pregătire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.