Situaţii de urgenţă de amploare produse în incinta unui complex comercial

Sâmbătă, 23 Martie 2019Botoșani
Foto: ISU Botoșani

Situatii de urgenta de amploare produse in incinta unui complex comercial | imaginea 1 Marţi, 19 martie, a.c., a avut loc exerciţiul de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea limitării şi înlăturării efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse în incinta unui complex comercial din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente acestuia, pe timp de noapte.

Potrivit scenariului, în urma unei explozii, urmată de un incendiu, s-au produs mai multe situații de urgență în incinta complexului comercial, respectiv: incendii, prăbușirea unor elemente de construcție, avarii la instalațiile de alimentare cu apă, gaze naturale și energie electrică, accidente rutiere. Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături sau care au fost intoxicate cu fum, stingerea mai multor incendii, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier.

Deciziile au fost luate în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la care au participat prefectul județului, Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei și șefii instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor create.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor, a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean. Pe această cale, pompierii botoşăneni mulţumesc tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare a scenariilor exerciţiului, fapt ce a condus la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.