Tehnici de stingere a incendiilor. Tehnica literelor T, Z, O

Vineri, 29 Martie 2019Brașov
Sursa Foto: ISU Brașov

Tehnici de stingere a incendiilor  Tehnica literelor T  Z  O | imaginea 1 Ştiaţi că pentru a stinge un incendiu dintr-un spaţiu închis, într-un timp cât mai scurt, depinde şi de tehnica de stingere folosită?

Pentru a face faţă misiunilor tot mai diverse şi pentru a fi cât mai eficienţi, atunci când nu sunt angrenaţi în misiuni de salvare, pompierii braşoveni se antrenează pentru a creşte calitatea intervenţiilor şi pentru a reduce cât mai mult timpul pentru îndeplinirea misiunilor.

Există mai multe tehnici de stingere a unui incendiu, izbucnit într-un spaţiu închis. O să vorbim pe scurt de tehnica literelor T, Z, O.

Şeful de ţeavă poate realiza un "creionaj" marcând una dintre literele T,Z,O, punctul de plecare al realizării literei fiind partea de sus. Şeful de ţeavă trasează litera şi închide ţeava. Trasarea literei are ca obiectiv dirijarea jetului în spaţiu, într-un mod dinamic, în funcţie de configuraţia locurilor şi trasarea fiecărei litere. Spre exemplu, T poate fi folosită într-un culoar, Z într-o locaţie medie, cu o ”măturare” centrală asupra focului şi permiţând măturarea focului, fumului şi a pereţilor. Închiderea ţevii după trasare permite evaluarea debitului de refulare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.