Activare Plan Roşu de Intervenţie în zona Oituz

Vineri, 19 Aprilie 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Activare Plan Rosu de Interventie in zona Oituz | imaginea 1 Joi, 18 aprilie, a.c., a fost vorba doar de un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru intervenția în cazul producerii unui accident rutier, în zona localității Oituz pe DN11.

Scenariul exercițiului a presupus un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz. Din primele informații, se cunoștea faptul că 10 persoane ar fi rănite, dintre care trei încarcerate. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Sosirea la locul accidentului, identificarea și evaluarea victimelor s-a derulat foarte rapid, pompierii și paramedicii intervenind pentru extragerea din autovehicule a persoanelor încarcerate și acordarea asistenței medicale celorlalte șapte persoane, care au suferit diverse traumatisme.

S-a intervenit cu două autospeciale de descarcarare, 2 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. În sprijinul salvatorilor, au fost solicitate 5 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, echipaje de poliție, jandarmi și voluntari din cadrul Serviciului Maltez și a Crucii Roșii.

Scopul exercițiului: testarea Planului Roșu de Intervenție, verificarea timpilor de răspuns și îmbunătățirea colaborării interinstituționale pe timpul intervenției.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.